Lindab Truss rácsostartó

A Lindab által fejlesztett vékonyfalú C-profilokból összeállítható könnyűszerkezetes rácsos főtartó kiválóan alkalmas kis- és középméretű ipari épületek tetőszerkezetének megvalósítására (10-24 m fesztávolsággal, 3-6 m kiosztásban). A nagyszilárdságú, tűzihorganyzott Lindab-profilok garantálják a tartós, gazdaságos megvalósítást; míg a hatlapfejű metrikus csavaros bekötések, kapcsolatok biztosítják a gyors és egyszerű szerelést. A Lindab profilok valamint az egyedi tervezésű és gyártású acél szerelvények felhasználásával a rácsostartók összeállítása üzemben, időjárástól védett helyen történik. A könnyű önsúly miatt a tartók szállítása és helyszíni szerelése egyaránt gazdaságos.
A rácsostartó formája, hálózati geometriája a gyártási és szerkesztési korlátok betartása mellett teljesen egyedi módon tervezhető. A legújabb európai szabványoknak megfelelôen kidolgozott méretezési eljárást 1:1 léptékű próbatesteken végrehajtott laboratóriumi kísérletsorozattal verifikáltuk, így meggyőződve a teherbírás megfelelő biztonsági szintjéről.

A függőleges alátámasztó szerkezet többféle anyagból és szerkezeti kialakítással készülhet: téglafal, téglapillér, vasbeton pillér vagy acél oszlop egyaránt alkalmazható, igazodva az építtetői igényekhez és a műszaki követelményekhez. Az rácsostartókhoz a hagyományos csarnokszerkezeteknél jól bevált tetőburkolati típusok közül bármelyik kivitelezhető.

Lindab Z-szelemensorhoz rögzített egyrétegű (szigeteletlen) vagy kétrétegű (hőszigetelt) trapézlemezes, valamint szendvicspanel tetőburkolat egyaránt alkalmazható. Kis hajlású tetők esetén a rácsostartó felső övére közvetlenül elhelyezett magasprofil trapézlemezzel lágyfedésű hőszigetelt melegtető készíthető.

A Lindab Truss rendszerhez és egyéb integrált Lindab rendszerekhez további műszaki, csomóponti információkkal a Lindab Tervezői Portál szolgáltat, kérjük, tekintse meg.

 

Vissza >>>

Nyitva tartás:
Hétfőtől-péntekig: 08.00-16.00 óráig

Elérhetőség:
Cím: 7100 Szekszárd Tarsay ipartelep 24.
Tel/Fax: 74/411-766
Mobil: 30/ 206 9086
Email: lindabcenter@gemencbau.hu